PILLA X6 LENZEN

Meer info over de verschillende lenzen? Raadpleeg hier onze Pilla sport lens-gids 

Nieuwste VIVX 2 Lenzen voor de Outlaw X6:

Ruime keuze uit Enhanced Definition, High Contrast, Perssimon,  Achtergrond Neutralizerende lenzen alsook de allernieuwste progressieve lenzen.

Gelieve te scrollen door de afbeeldingen.   De lenzen staan voorgesteld in numerieke  volgorde: 10ED, 16CRHC, 18RHC, 18CED, , 22N, 26ED,28ED,  28CR? 32MXB, 35DC, 40CN, 44ED, 44N, 45MAX, 48RHC, 50RHC,52CHC, 55PWC, 58ED, 60DC, 60HCP, 62HCW,  64CB, 66N, 67CWN, 69MWN, 76HC, 80HC, 94HC, 99 AR, PED, PM, PN, PL,PLM,PDF en PHCG .

PED – Bruin

Progressive Enhanced Definition – deze dégradé lens (boven donker overlopend naar lichter onderaan) verhoogt het contrast van het  kleurenspectrum.  De lens heeft bovenaan een lichtdoorlaatbaarheid van 22%, onderaan 78%.

PM – Oranje

Progressive Max – Max Orange Filtration Technology zorgt voor een versnelde waarneming van het oranje target. 30% lichtdoorlaatbaardheid bovenaan de lens, onderaan 70%.

PN – Purple

Progressive Neutralize – Lichtdoorlaatbaarheid bovenaan de lens 20% en 68% onderaan.  Fantastische lens bij groene achtergronden.

PL – Lemon

Progressive Lemon – bovenin de lens bevindt zich een wat donkerder high-intensity lemon filter en onderin een lichtere tint voor optimaal dieptezicht bij low light situaties.  De lens laat bovenaan 70% licht door en onderaan 95%.

PLM – Lime

Als gevolg van de uiterst succesvolle lancering van de PROGRESSIVE VIVX serie heeft Pilla nu ook de LIME (PLM) lens voorgesteld. Deze lens gebruikt de 94HC technologie als basis maar dan gecombineerd met de Progressive Technology zodat dit een fantastische lens is voor bij low light.  Deze lens versterkt sterk de kleurwaarneming en behoudt optimaal dieptezicht bij situaties met weinig licht.  Deze lens schittert zowel in bosrijke omgevingen als zelfs bij veel licht. Bovenin de lens  is de lichtdoorlaatbaarheid 75%, onderin bijna transparant, 99% .

PP – Plum

De nieuwste telg in de Progressive lijn, een mix van de 50 RHC en de 69MWN.

PHCG – Progressive High Contrast Grape

Een volle-zon ZEISS progressieve lens gebaseerd op de veelgevraagde 18RHC. lens technology. Hierdoor wordt oranje/roze versterkt en groene achtergrond geneutraliseerd.  De ideale lens zonnig en bewolkt weer bij een groene achtergrond.

PDF – Progressive Dragon Fruit

Een heldere lens ideaal bij medium lichtomstandigheden gebaseerd op de 60HCP en 62HCW lens science. Versterkt namelijk oranje met een verhoogd dieptezicht.

PC – Progressive Cherry

De nieuwste ‘open veld’ kers-kleurige Zeiss-lens is een medium light- allround lens met ingebouwde chromashift voor algemene kleurenboost en een sterke kleurversterking in het ‘oranje/roze’ om je target beter te accentueren.  Ervaren schutter herinneren zich vast de Ballistic 50R, deze PC lens gaat nu nog een stap verder.

Pilla en Zeiss werken samen in lensdesigns die je zicht bij de schietsport verbeteren.  Lichtomstandigheden, kleur van je target en achtergond zijn bepalend bij het samenstellen van de lenstinten die verkrijgbaar zijn.   Pilla is een veeleisend  bedrijf dat zich toelegt om oplossingen te  bieden aan ieder en aan alle visuele uitdagingen die atleten ondervinden.  Wie één lens zoekt  voor alle omstandigheden zal helaas moeten inleveren in visueel comfort en aan contrast bij het schieten.  Hier bij Pilla (in samenwerking met Zeiss Optik), bieden we met meer dan 40 verschillende kleurenfilters  de optimale condities voor zowel bij volle zon als bij weinig licht (en alles wat ertussen ligt).

ED – Enhanced Definition

Enhanced Definition lenzen zijn zo ontworpen dat ze alle kleuren in  het volledige kleurenspectrum versterken waardoor je ‘high definition’ waarneemt en toch een perfecte kleurenbalans behoud.

Voor wie op zoek is naar : ‘Alles wat je ziet is levendiger en intenser van kleur’ is dit de ideale serie lenzen verkrijgbaar in lenstinten van zeer lichtdoorlatend naar donker. (10ED,18CED,26ED,44ED,58ED,28EDpolarised,PED)

HC -High Contrast

High Contrast Lenzen zijn er specifiek om de randen van de clay zelf optimaal te versterken.

De typische kleurenschakering van de clay wordt hierbij optimaal benut onder alle lichtomstandigheden.  Donker wordt donkerder en lichte clay-tinten wordt helderder zodat de aflijning van de target optimaal en haarscherp wordt.  Kortom deze lenzengroep verhoogt je dieptezicht bij target shooting.

(18RHC, 50RHC, 52CHC, 54HC, 76HC, 94HC)

Max Orange 

Max Orange is een lenzengroep die is ontwikkeld om de atleet een boost tot  600% in het oranje deel van het kleurenspectrum te bezorgen. Deze lens focust zich op dit specifieke deel van het visuele spectrum en verhoogd de waarneming van oranje.   Dit laat de atleet toe sneller en nauwkeuriger de target waar te nemen  terwijl dieptezicht optimaal behouden blijft. (45MAX, 32MXB)

N – Neutralizer

De Pilla N-serie is een neutraliserende lenzenreeks die sommige kleuren in het spectrum neutraliseert en andere  kleuren versterkt (levendiger maakt). Hierbij wordt de kleur groen geneutraliseerd zodat deze optimaal werkt bij waarnemingen tegen een bosrijke groene achtergrond.

C- Chromashift

De Chromashift is een lenstechnologie waarbij we de kleurenwaarneming manipuleren.  We verschuiven de werkelijke kleuren van het doel naar meer intensieve kleuren.  Chromashift verandert de manier waarop het oog kleuren waarneemt zodat bepaalde kleuren sneller en intenser worden waargenomen.  Dit biedt de atleet een ongelijk voordeel met de concurentie.  In combinatie met Max Orange wordt deze verhoogde kleurwaarneming nog intenser.  Bij het boogschieten wordt deze Chromashift  technologie optimaal benut om de kleuren kunstmatig te veranderen voor een fenomenaal zicht. (18RHC, 35DC, 50RHC, 52CHC, 55PWC)		
 • Outlaw X6 Series

  De  Outlaw X6 Series voor de schietsport is ondersteund door ZEISS VIVX lenzen.

  De bovenbrug van de bril is weggelaten zodat je zicht bovenaan nooit wordt belemmerd.

  De Outlaw X6 Series zijn voorzien van ‘tegengewicht voorziene en nauwkeurig uitgekiende’  geometrische brilveren voor een unieke ‘grip’ rond het hoofd.  Hierdoor komt het gewicht van de bril niet op de neus te rusten maar wordt deze zachtjes verdeelt rondom het hoofd.

  Deze veertips kunnen manueel bijgesteld worden volgens de contouren van je hoofd voor een ideale fit. Hoe beter de pasvorm rond het hoofd, hoe minder de druk op de neus.  Het design van deze veren is er speciaal om snel van lens te kunnen wisselen zodat deze bril optimaal presteert in elke licht-situatie

  Links – Outlaw X6    Rechts – Outlaw X7

  de Outlaw Series zijn er in 2 modellen – de Outlaw X6 en de Outlaw X7. De technologie rond beide brillen is identiek. Enig verschil is de kromming van de lens.  De Outlaw X7  heeft meer kromming en is tussen beide veren smaller. (10mm verschil tussen beide modellen).  Als leidraad geldt dat de Outlaw X6 ideaal is voor een  medium tot large en de  Outlaw X7 voor een small tot medium hoofd.

  Let wel: zowel lensen als montuur zijn onderling nietwisselbaar tussen beide Outlaw X modellen.

 • Maak een afspraak met een van onze specialisten!

  Heb je graag meer informatie over dit product?

  Neem dan zeker contact op met een van onze specialisten. Op die manier kan je een afspraak maken bij ons in de winkel. Dan bekijken we samen de verschillende opties.

  We hebben bovendien, als enige zaak in België, alle modellen & attributen voorradig. Op die manier kan je alles meteen uitproberen…

Gebruik

Boogschieten, Geweerschieten, Jagen, Kleiduifschieten, Parcours schieten (IPSC), Pistoolschieten

Merk

Pilla

Lenskleur

9.5CIED, 10CED, 15CIHC, 16CHC, 16CRHC, 18CED, 19 CIN, 22CIMX2, 24CMX, 26CIED, 28ED polar, 28CR, 29CIMX, 30CED, 36CPOM, 38CIED, 40CN, 44CMX, 47CIHC, 50CIS, 50CHCL, 50CED, 52CHC, 52CIN, 54CIHC, 55PWC, 56 CIBO, 58 CIP, 60CHCW, 64CMX, 64CIB, 65CIMN, 67CWN, 68CIHC, 68CIMN, 72CIMX, 78CIHC, 78CN, 80HC, 84CHCG, 92CIL, 98AR, RHCP

Related Products