Pilla introduceerde als eerste in 2013 sport brillen specifiek voor het boogschieten.  Intussen behoren ze bij de standaard uitrusting van elke competitieve speler.  In samenwerking met wereldkampioenen Erika Jones, Braden Gellenthien en Martin Damsbo werd een sportbril ontwikkeld bestaande uit een uniek montuur/frame- en lenssysteem specifiek ontworpen door en voor boogschutters.  De Pilla gepatenteerde “Dead Center” -technologie is de enige boogschietspecifieke lenswetenschap op de markt die beschikbaar is.

Pilla heeft een montuur ontwikkeld zonder neusstuk, waardoor de boogschutter een ‘nul-obstructie’ in zijn/haar gezichtsveld bekomt. Dit is van cruciaal belang voor boogschutters die tot nu toe hun zonnebril moesten afzetten omdat het neusstuk vaak hinderde bij het richten, zelfs in optimale omstandigheden.

Door goed met het licht en kleur om te gaan, geven Pilla lenzen de boogschutters hun ogen de gelegenheid om te ontspannen. Zo zullen de spieren in hun gezicht en nek zich ontspannen, waardoor ze  betere en consistente resultaten zullen behalen.  De bril beschermt tegen fel licht, stof, wind en vele andere afleidingen, waardoor boogschutters zich beter en voor langere tijd kunnen concentreren.

Deze kit omvat een Outlaw X6A /X7A  carbon frame (size Medium/Large) met de gepatenteerde VorkFit achteraan de oren, 1 of 2 lenzen naar keuze, een opberg box naar keuze , een cleaning spray en cloth.

Nieuwste VIVX 2 Lenzen voor de Outlaw

 

Pilla en Zeiss werken samen in lensdesigns die je zicht bij de schietsport verbeteren.  Lichtomstandigheden, kleur van je target en achtergond zijn bepalend bij het samenstellen van de lenstinten die verkrijgbaar zijn.   Pilla is een veeleisend  bedrijf dat zich toelegt om oplossingen te  bieden aan ieder en aan alle visuele uitdagingen die atleten ondervinden.  Wie één lens zoekt  voor alle omstandigheden zal helaas moeten inleveren in visueel comfort en aan contrast bij het schieten.  Hier bij Pilla (in samenwerking met Zeiss Optik), bieden we met meer dan 40 verschillende kleurenfilters  de optimale condities voor zowel bij volle zon als bij weinig licht (en alles wat ertussen ligt).

Chromashift en Dead Centre

De Chromashift en Dead Centre is een lenstechnologie waarbij we de kleurenwaarneming manipuleren.  We verschuiven de werkelijke kleuren van het doel naar meer intensieve kleuren.  Chromashift verandert de manier waarop het oog kleuren waarneemt zodat bepaalde kleuren sneller en intenser worden waargenomen.  Dit biedt de atleet een ongelijk voordeel met de concurentie.  In combinatie met Max Orange wordt deze verhoogde kleurwaarneming nog intenser.  Bij het boogschieten wordt deze Chromashift  technologie optimaal benut om de kleuren kunstmatig te veranderen voor een fenomenaal zicht.		
 • Outlaw X Series

   

  De bovenbrug van de bril is weggelaten zodat je zicht bovenaan nooit wordt belemmerd.

  De Outlaw X Series zijn voorzien van ‘tegengewicht voorziene en nauwkeurig uitgekiende’  geometrische brilveren voor een unieke ‘grip’ rond het hoofd.  Hierdoor komt het gewicht van de bril niet op de neus te rusten maar wordt deze zachtjes verdeelt rondom het hoofd.

  Deze veertips kunnen manueel bijgesteld worden volgens de contouren van je hoofd voor een ideale fit. Hoe beter de pasvorm rond het hoofd, hoe minder de druk op de neus.  Het design van deze veren is er speciaal om snel van lens te kunnen wisselen zodat deze bril optimaal presteert in elke licht-situatie

  Links – Outlaw X6    Rechts – Outlaw X7

  de Outlaw Series zijn er in 2 modellen – de Outlaw X6 en de Outlaw X7. De technologie rond beide brillen is identiek. Enig verschil is de kromming van de lens.  De Outlaw X7  heeft meer kromming en is tussen beide veren smaller. (10mm verschil tussen beide modellen).  Als leidraad geldt dat de Outlaw X6 ideaal is voor een  medium tot large en de  Outlaw X7 voor een small tot medium hoofd.

  Let wel: zowel lensen als montuur zijn onderling niet wisselbaar tussen beide Outlaw X modellen.

 • Maak een afspraak met een van onze specialisten!

  Heb je graag meer informatie over dit product?

  Neem dan zeker contact op met een van onze specialisten. Op die manier kan je een afspraak maken bij ons in de winkel. Dan bekijken we samen de verschillende opties.

  We hebben bovendien, als enige zaak in België, alle modellen & attributen voorradig. Op die manier kan je alles meteen uitproberen…

Gebruik

Boogschieten

Merk

Pilla

Model

X6, X7

Framekleur

Black

Lens 1

35 DC, 60 DC

Lens 2

Geen 2e lens, 35DC, 60 DC

Related Products