Meer info over de verschillende lenzen? Raadpleeg hier onze Pilla sport lens-gids 

PILLA/ ZEISS Progressieve lenzen zijn ontworpen om het diepetezicht te verbeteren. Deze lenzen creëren een situatie waarin het oog extra licht krijgt dat vanaf de onderkant van de lens in het oog valt. Deze lenzen zijn namelijk onderin lichter van kleur en bovenaan donkerder (dégradé / progressiv /gradient genoemd) .  Dit zorgt voor een kunstmatige groter en kleiner worden van de pupil, waardoor de dieptewaarneming van de ooglens  wordt vergroot. Dit is vergelijkbaar met een cameralens wanneer het diafragma wordt gewijzigd .  hierdoor kan de ooglens zowel het  traject  van de target als de snelheid en afstand beter inschatten.

omdat lenstechnologie en ontwikkeling niet stilstaat is er nu een 2e generatie (Gen2)  progressive lenzen. hierdoor zijn sommige lenzen van de eerste generatie (Gen 1)uitgeput en niet meer leverbaar. infomeer ons even indien u nog op zoek bent naar een bepaalde lens van  de eerste generatie.

PC

Chromashift Progressiv Cherry – een uitstekende dégradé lens voor wie op zoek is naar een mooie balanslift in oranje en roze. Deze lens is verbeterd om extra schittering te verminderen en tegelijkertijd de kleikleur te verbeteren. Deze lens is ook de ideale lens  voor hen die kleurtekort hebben in rood en groen.

PDF

Chromashift Progressiv Dragonfruit – Deze progressive/dégradé lens biedt een zeer helder beeld door de mix van de oranje persimmon kleur  en  nieuwe 60CHCW. Dus een geweldige lens voor bij matig licht met een zeer levendige kleurversterking.

PN

Chromashift Progressiv Neutral : Dit is een best-in-class  achtergrond/groen neutraliserende lens.  Vermindert groenkleur (groen  wordt doffer/grijs)  en verbetert de target waarneming (oranje/rood) terwijl je dieptezicht wordt versterkt.

PED

Progressive Enhanced Definition – deze dégradé lens (boven donker overlopend naar lichter onderaan) verhoogt het contrast van het  kleurenspectrum.  De lens heeft bovenaan een lichtdoorlaatbaarheid van 22%, onderaan 78%.

PM

Progressive Max – Max Orange Filtration Technology zorgt voor een versnelde waarneming van het oranje target. 30% lichtdoorlaatbaardheid bovenaan de lens, onderaan 70%.

PL

Progressive Lemon – bovenin de lens bevindt zich een wat donkerder high-intensity lemon filter en onderin een lichtere tint voor optimaal dieptezicht bij low light situaties.  De lens laat bovenaan 70% licht door en onderaan 95%.

PLM 

Progressiv Lime -Als gevolg van de uiterst succesvolle lancering van de PROGRESSIVE VIVX serie heeft Pilla nu ook de LIME (PLM) lens voorgesteld. Deze lens gebruikt de 94HC technologie als basis maar dan gecombineerd met de Progressive Technology zodat dit een fantastische lens is voor bij low light.  Deze lens versterkt sterk de kleurwaarneming en behoudt optimaal dieptezicht bij situaties met weinig licht.  Deze lens schittert zowel in bosrijke omgevingen als zelfs bij veel licht. Bovenin de lens  is de lichtdoorlaatbaarheid 75%, onderin bijna transparant, 99% .

PP 

Progressive Plum – Een mix van de 50 RHC en de 69MWN.

PGHC

Progressiv Grapefruit High Contrast – Een ideale progressive lens voor bij volle zon en met een groene achtergrond op de schietstand. (grasveld, bos, bomen struiken…)

PCM

Progressive Chromashift Mango , deze Oranje dégradé lens  zorgt voor een kleur versterking in het ganse kleuren spectrum, alle kleuren worden ‘voller en levendiger’.

CPC (Gen2)

Cherry, Generatie 2, De lens voor wie op zoek is naar een mooie balanslift in oranje en roze. Deze lens is verbeterd met de eerste generatie  om extra schittering te verminderen en tegelijkertijd de kleikleur te versterken. Deze lens is er bovendien voor diegenen die extra boost nodig hebben bij het versterken in rood en groen.

CPDF (Gen2)

Dragon Fruit, Generatie 2.  Deze Gen 2-lens biedt een zeer helder beeld en biedt de voordelen van de nieuwe 60CHCW en de persimmon kleur. Dit is een geweldige lens voor gemiddeld licht met een zeer levendige klelurlift.

CPN (Gen2)

Neutral. Generatie2. Dit is een best-in-class achtergrond/groen neutraliserende lens. Dit is de volgende generatie van de progressieve neutraliserende lens. Vermindert groenachtergrond en verbetert de oranje/klei boost terwijl u de echte scherptediepte behoud.

CPM (Gen2)

Max Orange. Generatie 2. Met het succes van onze CMX-technologie in onze egale lenskleuren zorgt ook deze lens voor een uitzonderlijke  boost in het oranje en vermindert ook schittering. 

Gebruik

Boogschieten, Geweerschieten, Jagen, Kleiduifschieten, Parcours schieten (IPSC), Pistoolschieten

Merk

Pilla

Model

X6, X7

Lens 1

PED (Gen1), PED2 (Gen1), PGHC (Gen1), PN (Gen1), PL (Gen1), PP (Gen1), PC (Gen1), PCM (Gen1), PM (Gen1), PDF (Gen1), PLM (Gen1), CPC (Gen2), CPDF (Gen2), CPN (Gen2), CPM (Gen2)

Related Products